December 7, 2018
Vegas

Η δημοσιογράφος του Alpha Βίκυ Χανζτή γράφει για τον Zeraw. 22.11.2018

Post Image

Για τον δημοφιλή Ράπερ El Zeraw Vegas C των Vegas, η ρατσιστική επίθεση στον Thanasis Antetokounmpo δεν ήταν έκπληξη…Έχει βρεθεί πολλές φορές στη θέση του και έχει δεχθεί πολλά ρατσιστικά σχόλια!

Το πιο σκληρό το διάβασε κάτω από ένα video clip του σε youtube. Κάποιος ευχόταν να πάθει μεγάλο κακό εκείνος και η οικογένεια του. Nα πάθουν όλοι Καρκίνο. Αυτό ήταν βαρύ μου λέει. Το “ρε σκυλάραπα…” που άκουγε στο δρόμο μικρός με την αδερφή του δεν τον αγγίζει πια. Γελάει. Το να καταριέται κάποιος την οικογένεια σου, όμως, είναι αρρωστημένο. Ακόμα απορεί με την σκέψη εκείνου του ανθρώπου.

Ο Ζερό γεννήθηκε στην Ζιμπάμπουε και ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 5 ετών με τους γονείς του, οι οποίοι ήταν φοιτητές στο Πολυτεχνείο…. Μεγάλωσε στα Πατήσια, σπούδασε Ηλεκτρονικός και έχει ελληνική υπηκοότητα. Ευτυχώς οι γονείς του είχαν παιδεία και υπομονή και κατάφεραν να θωρακίσουν εκείνον και την αδερφή του ώστε να αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία τέτοιου είδους επιθέσεις. Το ίδιο ακριβώς κάνει και εκείνος τώρα στις δύο κόρες του. “Όταν ένας άνθρωπος σου επιτίθεται σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά μέσα του. Κάτι έχει σπάσει και νιώθει σημαντικός μειώνοντας τους άλλους. Συγχώρησε, κατανόησε και προχώρα”, τους λέει.

Ο ρατσισμός τον έχει δυσκολέψει πολλές φορές στη ζωή του.. Αυτό που του στοίχισε περισσότερο όμως, είναι ο “εργασιακός ρατσισμός” που ανάγκασε την μητέρα του και την αδερφή του να μεταναστεύσουν για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά στη Βρετανία.

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που έγραψε το “Μη με ξεχνάς” https://bit.ly/2PGjXP4. Το νέο τραγούδι των Vegas είναι αφιερωμένο στη μητέρα του Ζερό, στην αδερφή του, αλλά και στο μισό εκατομμύριο Έλληνες που αναγκάστηκαν εξαιτίας της κρίσης να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.

Το τραγούδι μιλά για τις οικογένειες, τις φιλίες και τους έρωτες που διαλύθηκαν λόγω μετανάστευσης στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Το συγκινητικό video clip, γυρίστηκε στο Τορόντο και στην Αθήνα, αποτυπώνοντας τους αληθινούς οικονομικούς μετανάστες της νέας γενιάς των Ελλήνων. Δείτε την συνέντευξη του Ζερό που προβλήθηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV και απολαύστε το υπέροχο τραγούδι…Σε ευχαριστώ για την ζεστή και αληθινή κουβέντα μας αγαπημένε μου!

Δείτε περισσότερα.